пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Сумщина поетична. Тижні читання. Тижні поезії

 


Сумщина  багата на талановитих поетів.

Вони писали поезії і гострі, і ліричні. Про боротьбу та кохання. 

Вивчаємо. Пам'ятаємо.

Олександр Олесь.  Народився  5 грудня 1878 року в містечку Білопілля, що неподалік від Сум. Український письменник, поет, перекладач, драматург. 



Микола Хвильовий. Народився 13 грудня 1893 у Тростянці на Сумщині. Український прозаїк, поет, публіцист. У своїх памфлетах виступав проти русифікації української культури. 13 травня 1933-го покінчив життя самогубством у Харкові на знак протесту проти свавільного беззаконня радянського тоталітаризму.

 


Платон Воронько. Народився 1 грудня 1913 р. у с. Чернеччина на сумщині.  Він є автором понад 30 збірок вірші.

 


Анатолій Давидов. Народився 8 лютого 1938 року в селі Бочечки Конотопського району Сумської області . Автор  віршів, поем та великої кількості книжок для дітей.

 


Григорій Єлишевич. Народився 6 листопада 1948 у м. Конотоп, на Сумщині. Український поет, член НСПУ, НСЖУ та Асоціації діячів естрадного мистецтва. Почесний житель Великої Чернеччини



Тамара Герасименко. Народилася 15 липня 1956 року у смт Липова Долина на Сумщині. Поетеса.  У її  переплітаються казкові й реаліст. сюжети, об’єднано відчуття й розуміння людської душі як найвищої цінності світу. 

 


Олександр Вертіль. Народився в селищі Жовтневе (до 1957 року і тепер-Миколаївка) і проживає на Сумщині.  Автор багатьох поетичних збірок,пісень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сумщина поетична. Тижні читання. Тижні поезії

  Сумщин а  багата на талановитих поетів. Вони писали поезії і гострі, і ліричні. Про боротьбу та кохання.  Вивчаємо. Пам'ятаємо. Ол...